Kategorijos

Straipsniai

Virtuvės baldai – tai individualumas ir komfortas Jūsų namuose

2010-10-19 :: Virtuvės baldai – tai individualumas ir komfortas Jūsų namuose

 Virtuvės baldai – tai individualumas ir komfortas Jūsų namuose

Šiais laikais didžiausi žmonių vertinami dalykai – individualumas ir kokybė. Dažnam individualumas yra sietinas su žmogaus būdo savybėmis bei išvaizda, o kokybė – bet kas už ką mokame pinigus. Kodėl gi turėtume tai pamiršti rinkdamiesi virtuvės baldus, juk juos renkamės sau ir mokame už tai pinigus?
Virtuvė – tai jau nebe uždara moters valda, o maisto ruoša – vis dažniau tampanti visos šeimos maloni tradicija. Pastebima, kad virtuvė tampa namo ar buto centru, kurioje ne tik ruošiamas maistas, bet ir bendraujama, t.y. praleidžiama vis daugiau laiko. Ar kada susimąstėte, kad prie virtuvės darbastalio kasdien prieinate apie 30 kartų? Ar patikėtumėte, kad virtuvės baldų stalčiais ir spintelėmis vidutiniškai naudojatės apie 80 kartų per dieną? Nustebote?! Ar vis dar manote, kad virtuvės baldai yra tik baldai, o ne atsakinga investicija į kokybišką, Jūsų individualumą atspindintį bei jaukų namų interjerą Jums ir Jūsų šeimai?
Remiantis apklausos duomenimis, vidutiniška virtuvės baldų ekploatacija yra 15-20 metų, o šiuolaikiški architektūros ir interjero sprendimai leidžia virtuves sujungti su kitomis būsto erdvėmis. Geri virtuvės baldai– tai kompleksinis sprendimas, kurio tikslas – funkcionalumas, dizainas, jaukumas bei interjero integralumas. Prieš užsisakydami virtuvės baldus, apgalvokite būsimos virtuvės darbo zonas. Iš viso jų yra penkios, t.y. skirstomos pagal tai, kur kokie daiktai bus laikomi bei kur kokie darbai atliekami.


Pirmoji virtuvės baldų zona - maisto produktų. Šioje zonoje laikomi dažnai vartojami bei reguliariai atnaujinami maisto produktai. Maisto produktų laikymo vietų išdėstymą reikia suplanuoti labai atidžiai, kad vėliau produktams nepritrūktų vietos.


Antroji virtuvės baldų zona indų. Šioje zonoje laikomi virtuvėje naudojami indai. Atkreipkite dėmesį, kad patogiausia laikyti indus ne įprastose pakabinamose spintelėse, o ištraukiamuose stalčiuose po darbastaliu ir kuo arčiau indaplovės ar kriauklės.


Trečioji virtuvės baldų zonavalymo ir spec priemonių laikymo zona. Tai šiukšliadėžių, valymo priemonių, šiukšlių maišų ir kitų panašių daiktų zona. Dažnai erdvė po kriaukle yra nepakankamai išnaudojama. Tai padaryti galima pasitelkus ištraukiamus stalčius, į kuriuos būtų galima sudėti ne tik šiukšlių dėžę, bet ir kitus smulkius daiktus.


Kertvirtoji virtuvės baldų zona - maisto ruošimo įrankių zona. Šioje virtuvės baldų zonoje laikomi maisto gaminimui būtini įrankiai bei indai: dubenys, pjaustymo lentos, prieskoniai, smulkūs elektriniai prietaisai ir kt.. Ši virtuvės baldų zona turi tiesioginį ryšį su penktąja zona.

Penktoji virtuvės baldų zonamaisto gaminimo zona. Tai didžiausio funkciolamo ir patogumo reikalaujanti vieta, todėl jai reikia skirti daugiausia erdvės. Šią zoną sudaro kaitlentė, orkaitė, mikrobangų krosnelė bei garų surinktuvas. Dažniausiai naudojami įrankiai bei indai turi būti šalia kaitlentės ir lengvai pasiekiami, o darbastalio plotas turi būti pakankamas, kad galėtume patogiai ruošti maistą. Rekomenduojama, kad tarp kriauklės ir kaitlentės turėtų būti ne mažesnis kaip 90 cm atstumas.

Svarbiausia – nebijokite fantazuoti, eksperimentuoti bei kreiptis pagalbos į architektus ar interjero dizaino specialistus. Šiuolaikinės technologijos virtuvės baldų gamyboje, liberalus požiūris ir medžiagos, pvz. laminatai, dažytos MDF plokštės, medis, metalas, stiklas, akmuo, atveria neribotas individualių ir ergonomiškų virtuvės baldų gamybos galimybes.




Baldai

Įvertinkite straipsnį

Draugai

Apklausa

Ar populiaru šiandienai interjero dizainerio paslaugos?
Labai svarbu
Nesvarbu
Galbūt